Nowe lokale gastronomiczne na lotnisku w Modlinie

20180825_Modlin_1Lotnisko Warszawa/Modlin uruchomiło dwa nowe lokale gastronomiczne: dużą restaurację „Eat&Fly”, zlokalizowaną w 300-metrowym budynku przed terminalem, oraz kawiarnię „Carte d’Or”, na antresoli, wewnątrz terminala. Jeszcze w tym roku pasażerowie będą mogli skorzystać kolejnego punktu, tapas baru, na który właśnie rozstrzygnięto konkurs.

„Carte d’Or” to marka zaliczana do segmentu premium, znana polskim konsumentom od lat. W ofercie lokalu znajduje się szeroki wybór kaw, drinków kawowych, napojów gorących i zimnych, świeżo wyciskanych soków, ciast i ciasteczek, kanapek i słonych przekąsek oraz gofrów. Aranżacja lokalu jest utrzymana w miłych kolorach beżu i brązu. „Carte d’Or” jest już szóstym lokalem, zarządzanym przez grupę P.H.Z. „Baltona” S.A. na terenie Lotniska Warszawa-Modlin.

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z portem lotniczym w Modlinie, na którym operujemy od początku jego działalności. Stale rosnąca liczba pasażerów, a co za tym idzie możliwość rozwijania sprzedaży oraz uruchamiania kolejnych lokali, pozwala nam systematycznie wzmacniać naszą działalność oraz stale udoskonalać ofertę. Jesteśmy przekonani, że pierwszy lokal pod marką „Carte d’Or” spotka się z pozytywnym odbiorem pasażerów oraz gości odwiedzających Lotnisko Warszawa/Modlin – mówi Piotr Kazimierski, Prezes P.H.Z. „Baltona” S.A. oraz „COO” Sp. z o.o.

Lotnisko w Modlinie, jest jedynym portem lotniczym w Polsce, w którym pasażerowie przed lub po podróży mogą posilić się na świeżym powietrzu. Przestronny taras oraz duży ogródek oferuje nowa restauracja „Eat&Fly”. W menu znajdują się przekąski regionalne, tradycyjne polskie przysmaki, potrawy z grilla, pierogi, makarony, dania typu fast food oraz posiłki przyrządzane dla dzieci.

Bilety lotnicze w bardzo dobrych cenach: Skyscanner.pl | Tripsta.pl | Flipo.pl

Już od pierwszego dnia pasażerowie bardzo polubili to miejsce. Z tarasu widać lądujące samoloty, w ogródku można rozgościć się na wygodnych siedzeniach lub spocząć na leżakach. Jest też plac zabaw dla najmłodszych – mówi Ireneusz Jankowski, właściciel restauracji.

Rezerwuj nocleg na: Booking.com | Expedia.com | hotels.com | Otel.com

Dynamicznie rozwijamy nie tylko operacyjną działalność portu, ale całą jego ofertę usług pozalotniczych. Wystartowały właśnie kolejne dwa wysokiej jakości lokale gastronomiczne. Obecnie nasi pasażerowie mają do wyboru aż 8 różnego rodzaju miejsc, w których mogą posilić się i ugasić pragnienie przed lub po podróży. Co więcej, także w tym miesiącu wybraliśmy najemcę, który w strefie odlotów postawi wyspę gastronomiczną typu drink&tapas bar, z przekąskami i napojami – mówi Piotr Lenarczyk, Szef Biura Handlowo-Marketingowego.

(Informacja prasowa)