Poszerza się oferta gastronomiczna na Lotnisku Chopina

Na Lotnisku Chopina otwarta została nowa, polska restauracja Bijanka. Lokal oferuje przekąski – kanapki oraz dania główne. Klienci restauracji mogą wybierać z menu mięsnego, wegetariańskiego, jak również koszernego. Lokal znajduje się na odlotach, w strefie zastrzeżonej, zaraz obok wyjścia ze strefy kontroli bezpieczeństwa Fast Track CDE.


Na Lotnisku Chopina, poza bogatą ofertą lokali gastronomicznych – od fast food po restauracje a la carte – dostępne są liczne maszyny, tzw. vendingowe, w których można kupić nie tylko napoje ciepłe lub zimne, ale także kanapki i gotowe dania oraz przybory toaletowe. Dodatkowo, do dyspozycji pasażerów jest także fotobudka, w której poza zrobieniem zdjęć na pamiątkę ze znajomymi, bliskimi, można również wykonać fotografie do dokumentów.


Bardzo cieszymy się, że oferta dla pasażerów naszego lotniska stale się poszerza. Już wkrótce będziemy mogli – z dużą radością – zakomunikować kolejne pozytywne zmiany – mówi Hubert Wojciechowski, dyrektor Biura Marketingu i PR Lotniska Chopina.

Lotnisko Chopina w Warszawie to największe lotnisko w Polsce. W 2016 r. port obsłużył 12,8 mln pasażerów – o 14,4 proc. więcej niż w 2015 r. Lotniskiem zarządza Przedsiębiorstwo Państwowe „Porty Lotnicze”, które zatrudnia ponad 1,5 tys. osób.

(informacja prasowa)